Studiul & cercetarea în România

Das Bukarester Athenäum
© iStockphoto

Sunteți interesați de studiu, cercetare, predare, stagii de practică sau învățarea unei limbi în afara Germaniei, de exemplu în România? Pe paginile următoare veți găsi informații suplimentare.

Informații despre România

Informați despre oferta de finanțare pentru stagii de studiu, cercetare și predare, despre proiecte de cercetare și colaborări instituționale în România, precum și alte informații specifice, pot fi găsite aici.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba germană)
Eine Hand nimmt ein Tablet aus einem Bücherregal in der Bibliothek.

Programe de studiu în limba germană la universități din România

Alege unul din cele peste 80 de programe de studiu în limba germană din România. Oferta este extrem de variată și din punct de vedere al specializărilor: de la tradiționala germanistică, la inginerie și IT, trecând prin științe economice, sociale, politice, jurnalism, geografie, ecologie, relații internaționale, pedagogie, teologie protestantă, etc.

Informații pentru cetățenii din Germania

De la planificare și până la finanțare: Aici veți găsi toate informațiile necesare despre stagii de studiu în străinătate, precum și oferte de burse pentru studenți, absolvenți și cadre didactice universitare.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba germană)

Studii universitare în străinătate

Experiența acumulată în străinătate este din ce în ce mai căutată. Pentru a convinge tinerii cu privire la avantajele unei șederi în străinătate, a fost lansată inițiativa „studieren weltweit – ERLEBE ES”.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba germană)

Programul „Ortslektorenprogramm” al DAAD

Chiar și în statele în care limba germană nu este limbă oficială, sunt multe cadre didactice germane care predau în cadrul universităților locale, și care nu sunt finanțați de către DAAD sau alte instituții. Aceștia predau în domenii cum ar fi limbă și comunicare în limba germană, literatură germană sau German Studies. În acest caz, DAAD oferă oportunități de sprijin specializat.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba germană)
Icon eines weißen Datenblatts auf blauem Grund

Analiza sistemului de învățământ superior din România și un rezumat al activității DAAD

Mai jos veți găsi statistici, informații și analize cuprinzătoare despre sistemul de învățământ superior din România, precum și o prezentare sinoptică a activității DAAD la nivel local.

Oferte de programe de studiu ale universităților germane

The Esslingen MBA: Your Key to Success

Join our international master’s programmes for STEM graduates. Hands-on learning, innovative case studies and company visits make our programmes competitive and career-building.

Informații suplimentare

Study in Berlin - MBA & International Master’s Programmes

Our internationally recognized MBA & Master’s programmes will provide you with the knowledge and tools to conduct business in the global market.

Informații suplimentare

Kick-start your future career in Financial Management at Coburg Univer...

If you are interested in management and finance our premium MBA program Financial Management could be just right for you! The program features an optional Dual Degree from USC Australia and a Bloomber...

Informații suplimentare

Technology Management - our English-language university MBA program

NIT Northern Institute of Technology Management, the Business School at the TUHH Hamburg University of Technology. Your chance to make two masters in one year.

Informații suplimentare

Enhance your career opportunities with an MBA from Pforzheim Universit...

Advance your career with an MBA from Pforzheim University! We equip you with distinct advantages for the business of tomorrow at one of the best Business Schools in Germany.

Informații suplimentare

English-taught Master Programmes in Green and Information Technologies

Study innovative, future- and practice-oriented engineering Master’s programmes in central Germany!

Informații suplimentare

Truly international – Study at ESB Business School!

Do you want to study in the heart of Germany, Europe’s strongest and most dynamic economy? Come to ESB Business School at Reutlingen University!

Informații suplimentare
1/7

Contact