Studiul & cercetarea în România

Das Bukarester Athenäum
© iStockphoto

Sunteți interesați de studiu, cercetare, predare, stagii de practică sau învățarea unei limbi în afara Germaniei, de exemplu în România? Pe paginile următoare veți găsi informații suplimentare.

Kirche Saint George in Rumänien.

Informații despre România

Informați despre oferta de finanțare pentru stagii de studiu, cercetare și predare, despre proiecte de cercetare și colaborări instituționale în România, precum și alte informații specifice, pot fi găsite aici.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba germană)
Eine Hand nimmt ein Tablet aus einem Bücherregal in der Bibliothek.

Programe de studiu în limba germană la universități din România

Alege unul din cele peste 80 de programe de studiu în limba germană din România. Oferta este extrem de variată și din punct de vedere al specializărilor: de la tradiționala germanistică, la inginerie și IT, trecând prin științe economice, sociale, politice, jurnalism, geografie, ecologie, relații internaționale, pedagogie, teologie protestantă, etc.

Eine Studierende geht lächelnd mit Einschreibungsunterlagen im Arm vor der Universität.

Informații pentru cetățenii din Germania

De la planificare și până la finanțare: Aici veți găsi toate informațiile necesare despre stagii de studiu în străinătate, precum și oferte de burse pentru studenți, absolvenți și cadre didactice universitare.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba germană)
Logo der Webseite Studieren weltweit

Studii universitare în străinătate

Experiența acumulată în străinătate este din ce în ce mai căutată. Pentru a convinge tinerii cu privire la avantajele unei șederi în străinătate, a fost lansată inițiativa „studieren weltweit – ERLEBE ES”.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba germană)
Ausschnitt der Stele mit Beschriftung Ortsnetz.

Programul „Ortslektorenprogramm” al DAAD

Chiar și în statele în care limba germană nu este limbă oficială, sunt multe cadre didactice germane care predau în cadrul universităților locale, și care nu sunt finanțați de către DAAD sau alte instituții. Aceștia predau în domenii cum ar fi limbă și comunicare în limba germană, literatură germană sau German Studies. În acest caz, DAAD oferă oportunități de sprijin specializat.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba germană)
Icon eines weißen Datenblatts auf blauem Grund

Analiza sistemului de învățământ superior din România și un rezumat al activității DAAD

Mai jos veți găsi statistici, informații și analize cuprinzătoare despre sistemul de învățământ superior din România, precum și o prezentare sinoptică a activității DAAD la nivel local.

Oferte de programe de studiu ale universităților germane

Study in Berlin - MBA & International Master’s Programmes

Our internationally recognized MBA & Master’s programmes will provide you with the knowledge and tools to conduct business in the global market.

Informații suplimentare

Boost your career with the International Master‘s in Project Managemen...

Boost your career. Acquire a German Master’s degree in Data Science & Project Management. Join us at HTW Berlin – On Campus or Online!

Informații suplimentare

B.Sc. in Computer Science: Start studying in English language, switch ...

You are interested in new technologies, enjoy solving problems and working in interdisciplinary teams? If you also have basic German language skills, our Bachelor in Computer Science is the right choi...

Informații suplimentare

Enhance your career opportunities with an MBA from Pforzheim Universit...

Advance your career with an MBA from Pforzheim University! We equip you with distinct advantages for the business of tomorrow at one of the best Business Schools in Germany.

Informații suplimentare

Get future-ready: Master’s in Water Management or Sustainable Textiles

You hold a Bachelor in Engineering? You are looking for an additional qualification with social, environmental and economic relevance? Get future-ready with our full-time Master’s programs in Sustaina...

Informații suplimentare
1/5

Contact