Inhalt

Despre DAAD

Fahnen mit dem DAAD-Logo vor der Außenfassade der Zentrale in Bonn.
© DAAD/Pankau

O privire rapidă în istorie ne arată că: DAAD unește oamenii cu știința. Fondat în 1925 la Heidelberg din inițiativa unui singur student, DAAD este în prezent una din cele mai importante organizații pe plan mondial, care sprijină mobilitățile pentru studenți și cercetători.

Încă de la începuturile sale, DAAD a sprijinit aproximativ două milioane de persoane cu studii superioare din Germania și din străinătate. Organizația este susținută de universități germane și de asociații studențești. Activitatea sa este cuprinzătoare: pe lângă acordarea de burse DAAD sprijină internaționalizarea universităților germane, studiile de limbă și cultură germană în străinătate, țările în curs de dezvoltare în eficientizarea universităților locale și oferă consultanță factorilor de decizie în domeniul educației, relațiilor academice și politicilor de dezvoltare.

Bugetul este compus în principal din fonduri federale ale diferitelor ministere, preponderent fonduri din partea Ministerului Federal de Externe, din fonduri ale Uniunii Europene precum și fonduri din partea unor companii, organizații și guverne străine.

DAAD-ul în lume

Sediul central este situat în Bonn. Pe lângă acestea DAAD mai are un birou și în Berlin, căruia îi este afiliat și renumitul program pentru artiști „Berliner Künstlerprogramm”. Având o rețea de birouri regionale și centre de informare (IC) în peste 60 de țări, DAAD poate menține contacte cu principalele țări partenere de pe toate continentele și oferă consiliere la nivel local.

Burse de excelență

Bazându-se pe succesele obținute până acum prin promovarea studenților și cercetătorilor, DAAD intenționează să pregătească viitori specialiști și persoane de conducere pentru acțiuni responsabile și să creeze legături durabile în întreaga lume. De asemenea, se dorește susținerea mai intensă a relațiilor profesionale și culturale ale actualilor și foștilor bursieri.

Structuri cosmopolite

DAAD își va proiecta programele astfel încât universitățile să le poată folosi pentru a-și implementa propriile strategii de internaționalizare. Pentru a menține Germania ca principală țară gazdă pentru mobilități ale studenților trebuie să fie câștigați până în anul 2020 cel puțin 350.000 de studenți străini. Nivelul de promovabilitate al acestora ar trebui să crească până la unul comparabil cu cel al studenților germani. Obiectivul este ca până la sfârșitul deceniului, fiecare al doilea absolvent al unei universități germane să acumuleze o experiență substanțială de pe urma stagiilor desfășurate în străinătate în timpul anilor de studiu. DAAD depune eforturi constante pentru sprijinirea limbii germane ca limbă a științei și pledează în acest sens pentru multilingvism. Participă, de asemenea, la dezvoltarea spațiului european al învățământului superior și al cercetării.

Cunoaștere în scopul cooperărilor științifice

Activitatea DAAD se bazează pe o cunoaștere cuprinzătoare și diferențiată a structurilor de cooperare universitară și a sistemelor științifice din întreaga lume. În acest sens, DAAD se bazează pe experiența profesională a angajaților săi și a propriei rețele de birouri regionale, a centrelor de informare și a lectoratelor. Aceste informații sunt constant actualizate și puse permanent la dispoziție factorilor strategici de decizie. În baza acestor informații, DAAD este capabil să-și exercite funcția de catalizator pentru internaționalizarea sistemului științific.

Oferte de programe de studiu ale universităților germane

Discover the top-ranked International Master & PhD Programs at RPTU Un...

21 International Master & PhD Programs at RPTU University of Kaiserslautern-Landau Application Deadline: Apr 30 & Oct 31 More information: https://rptu.de/international/home

Informații suplimentare

Engineer Your Future for Success!

Fully English-Taught B.Sc. in Mechanical Engineering (International) in Germany’s Engineering Hub Karlsruhe.

Informații suplimentare

RheinMain University of Applied Sciences-From Here to Career

Explore practice-oriented programs at Hochschule RheinMain. Shape your future and launch your career in Germany’s economic hub.

Informații suplimentare

English-Taught B.Eng. Industrial Engineering with Work-Integrated Opti...

Are you fascinated by “technology made in Germany“? Would you like to study and put your newly acquired knowledge to practice by working in a company?

Informații suplimentare

Start your Academic Career at the University of Würzburg!

A wide range of specialization options and individual design - studying at the Faculty of Business Management and Economics offers you many career prospects.

Informații suplimentare

English-taught Master Programmes in Green and Information Technologies

Study innovative, future- and practice-oriented engineering Master’s programmes in central Germany!

Informații suplimentare

Find Your Master’s Program at TUM Campus Heilbronn

Students at TUM Campus Heilbronn receive a high-quality education at the renowned TUM University of Excellence and extensive support services for their studies.

Informații suplimentare

Truly international – Study at ESB Business School!

Do you want to study in the heart of Germany, Europe’s strongest and most dynamic economy? Come to ESB Business School at Reutlingen University!

Informații suplimentare

Transform tomorrow: Advance your tech skills for a sustainable world

Study in the center of Germany: Bachelor and master programs designed for real-world impact.

Informații suplimentare

Kick-start your future career in Financial Management at Coburg Univer...

If you are interested in management and finance our premium MBA program Financial Management could be just right for you! The program features an optional Dual Degree from UniSC Australia and a Bloomb...

Informații suplimentare

Apply now for the Master’s program in European and International Law (...

Boost your career now and study European & International Law together with students from more than 30 countries.

Informații suplimentare

Apply to the TUM Global Postdoc Fellowship at Technical University of ...

The TUM Global Postdoc Fellowship is a funding opportunity for external postdoctoral scientists who are currently residing abroad and would like to start their research at TUM. For 24 months, we will ...

Informații suplimentare

Study in Berlin - MBA & International Master’s Programmes

Our internationally recognized MBA & Master’s programmes will provide you with the knowledge and tools to conduct business in the global market.

Informații suplimentare

Food Quality and Safety (M.Sc.)

Your master’s degree for a better world! Be a part of our international master’s programme at the Faculty of Life Sciences: Food, Nutrition and Health and apply now!

Informații suplimentare
1/14

Contact

Captură de ecran a hărții cu locația DAAD indicată