Despre DAAD

Fahnen mit dem DAAD-Logo vor der Außenfassade der Zentrale in Bonn.
© DAAD/Pankau

O privire rapidă în istorie ne arată că: DAAD unește oamenii cu știința. Fondat în 1925 la Heidelberg din inițiativa unui singur student, DAAD este în prezent una din cele mai importante organizații pe plan mondial, care sprijină mobilitățile pentru studenți și cercetători.

Încă de la începuturile sale, DAAD a sprijinit aproximativ două milioane de persoane cu studii superioare din Germania și din străinătate. Organizația este susținută de universități germane și de asociații studențești. Activitatea sa este cuprinzătoare: pe lângă acordarea de burse DAAD sprijină internaționalizarea universităților germane, studiile de limbă și cultură germană în străinătate, țările în curs de dezvoltare în eficientizarea universităților locale și oferă consultanță factorilor de decizie în domeniul educației, relațiilor academice și politicilor de dezvoltare.

Bugetul este compus în principal din fonduri federale ale diferitelor ministere, preponderent fonduri din partea Ministerului Federal de Externe, din fonduri ale Uniunii Europene precum și fonduri din partea unor companii, organizații și guverne străine.

DAAD-ul în lume

Sediul central este situat în Bonn. Pe lângă acestea DAAD mai are un birou și în Berlin, căruia îi este afiliat și renumitul program pentru artiști „Berliner Künstlerprogramm”. Având o rețea de birouri regionale și centre de informare (IC) în peste 60 de țări, DAAD poate menține contacte cu principalele țări partenere de pe toate continentele și oferă consiliere la nivel local.

Burse de excelență

Bazându-se pe succesele obținute până acum prin promovarea studenților și cercetătorilor, DAAD intenționează să pregătească viitori specialiști și persoane de conducere pentru acțiuni responsabile și să creeze legături durabile în întreaga lume. De asemenea, se dorește susținerea mai intensă a relațiilor profesionale și culturale ale actualilor și foștilor bursieri.

Structuri cosmopolite

DAAD își va proiecta programele astfel încât universitățile să le poată folosi pentru a-și implementa propriile strategii de internaționalizare. Pentru a menține Germania ca principală țară gazdă pentru mobilități ale studenților trebuie să fie câștigați până în anul 2020 cel puțin 350.000 de studenți străini. Nivelul de promovabilitate al acestora ar trebui să crească până la unul comparabil cu cel al studenților germani. Obiectivul este ca până la sfârșitul deceniului, fiecare al doilea absolvent al unei universități germane să acumuleze o experiență substanțială de pe urma stagiilor desfășurate în străinătate în timpul anilor de studiu. DAAD depune eforturi constante pentru sprijinirea limbii germane ca limbă a științei și pledează în acest sens pentru multilingvism. Participă, de asemenea, la dezvoltarea spațiului european al învățământului superior și al cercetării.

Cunoaștere în scopul cooperărilor științifice

Activitatea DAAD se bazează pe o cunoaștere cuprinzătoare și diferențiată a structurilor de cooperare universitară și a sistemelor științifice din întreaga lume. În acest sens, DAAD se bazează pe experiența profesională a angajaților săi și a propriei rețele de birouri regionale, a centrelor de informare și a lectoratelor. Aceste informații sunt constant actualizate și puse permanent la dispoziție factorilor strategici de decizie. În baza acestor informații, DAAD este capabil să-și exercite funcția de catalizator pentru internaționalizarea sistemului științific.

Oferte de programe de studiu ale universităților germane

Fulda University introduces new English-taught Master´s programme “Dat...

In addition to the already very successful English-taught Master´s programme “Global Software Development” you can soon join “Data Science” and shape the future of the world.

Informații suplimentare

International programmes at TH Rosenheim - study in English!

Do you want to study in one of Germany’s most attractive regions? Find out more about our English-taught study programmes.

Informații suplimentare

Study in Berlin - MBA & International Master’s Programmes

Our internationally recognized MBA & Master’s programmes will provide you with the knowledge and tools to conduct business in the global market.

Informații suplimentare

B.Sc. in Computer Science: Start studying in English language, switch ...

You are interested in new technologies, enjoy solving problems and working in interdisciplinary teams? If you also have basic German language skills, our Bachelor in Computer Science is the right choi...

Informații suplimentare

International Bachelor´s Programmes at Fulda University of Applied Sci...

Bachelor’s programmes in Engineering and Technology, Business or Health with a focus on practice-oriented learning fully or partially taught in English!

Informații suplimentare

Discover the top-ranked International Graduate Programs at RPTU Univer...

21 International Master & PhD Programs at RPTU University of Kaiserslautern-Landau. Application Deadline: Apr 30 & Oct 31

Informații suplimentare

Brighten your future with a Master’s in Optics & Photonics at KSOP in ...

Brighten your future with a Master’s in Optics & Photonics at KSOP in Karlsruhe, Germany. 2-year M.Sc. program taught in English. Graduates excel in Ph.D. studies or industry. Apply by September 30...

Informații suplimentare

Get future-ready: Master’s in Water Management or Sustainable Textiles

You hold a Bachelor in Engineering? You are looking for an additional qualification with social, environmental and economic relevance? Get future-ready with our hands-on Master’s programs in Sustainab...

Informații suplimentare

Truly international – Study at ESB Business School!

Do you want to study in the heart of Germany, Europe’s strongest and most dynamic economy? Come to ESB Business School at Reutlingen University!

Informații suplimentare
1/9

Contact