Informații importante pentru candidatură

© DAAD/Ausserhofer/Himsel

Pe această pagină găsiți informații și sfaturi pentru o candidatură de succes.

Pentru depunerea candidaturii la programele de burse DAAD 2023/2024, toți candidații trebuie să utilizeze Portalul DAAD.

Atenție: pentru informații referitoare la portofolii, candidații din domeniile artistice/arhitectură trebuie să consulte informațiile specifice, fie pe pagina programului de burse respectiv, fie la www.daad.de/extrainfo (în limba engleză)!

Declarația pentru autoevaluarea nivelului actual de limbă poate fi descărcată

Fact Sheet GH2 Eng Incomings VF (002)

Pentru admiterea la universitate în Germania, aveți nevoie de un certificat de limbă recunoscut, nu mai vechi de doi ani la momentul depunerii dosarului pentru bursă. Atestatul de limbă trebuie să ofere informații despre nivelul de limbă din momentul depunerii dosarului de admitere!

În cazul în care, la momentul aplicării pentru bursa DAAD, nu dețineți încă un atestat de limbă recunoscut, puteți atașa dosarului de candidatură un certificat de limbă onSET. Acest certificat este provizoriu și valabil doar în cadrul procesului de aplicare la bursele DAAD.

Candidații se vor înregistra pe pagina onSET pentru a-și rezerva locul la examen. Un ghid detaliat de înscriere pentru testul onSET poate fi consultat aici: Participare la testul onSET [PDF 1,43 MB].

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați lectorul DAAD din regiunea dvs. Datele de contact ale lectorilor le găsiți aici: Lectorate și Asistențe de Limbă DAAD

Candidații la o bursă de cercetare pentru doctoranzi și tineri cercetători (de scurtă durată, de un an, doctorat cu dublă coordonare/ cotutelă), un stagiu de cercetare pentru cadre didactice respectiv la o bursă de reinvitare a foștilor bursieri, au nevoie de un accept de îndrumare/ invitație din partea unui cadru didactic universitar din Germania (vezi “Documentele care trebuie încărcate în portal”)

Câteva sugestii în acest sens găsiți în Informații suplimentare referitoare la acceptul de îndrumare/invitația cadrului didactic din Germania [PDF 249,24 KB]

La dosarul de candidatură pentru o bursă DAAD este de regulă necesară și o scrisoare de intenție sau un proiect de cercetare. Pagina www.daad.de vă oferă  câteva sfaturi despre redactarea acestora:

Întrebări și răspunsuri legate de programele de burse își găsesc răspunsul în indicațiile date de www.daad.de mai jos:

Oferte de programe de studiu ale universităților germane

Kick-start your future career in Financial Management at Coburg Univer...

If you are interested in management and finance our premium MBA program Financial Management could be just right for you! The program features an optional Dual Degree from USC Australia and a Bloomber...

Informații suplimentare
1/1

Contact