ATENȚIE: Informațiile sunt în curs de actualizare.

Pe această pagină găsiți informații și sfaturi pentru o candidatură de succes.

 

Formulare/ Liste de verificare

Pentru depunerea candidaturii la programele de burse DAAD 2021/2022, toți candidații trebuie să utilizeze Portalul DAAD.

Cursuri de vară – limbă și civilizație: Descarcă: Listă de verificare: Cursuri universitare de vară în Germania pentru studenți și absolvenți străini (pdf, 441,97 KB)

Master: Descarcă: Listă de verificare: Bursă de studiu pentru absolvenții tuturor disciplinelor (pdf, 356,92 KB)

Cercetare de scurtă durată și un an: Descarcă: Listă de verificare: Cercetare de scurtă durată și de un an (pdf, 369,32 KB)

Doctorat cu dublă coordonare/cotutelă: Descarcă: Listă de verificare: Doctorat cu dublă coordonare și Doctorat în cotutelă (pdf, 364,06 KB)

Atenție: pentru informații referitoare la portofolii, candidații din domeniile artistice/arhitectură trebuie să consulte informațiile specifice, fie pe pagina programului de burse respectiv, fie la www.daad.de/extrainfo (în limba engleză)!

Declarația pentru autoevaluarea nivelului actual de limbă poate fi descărcată
– în limba engleză: Descarcă: Declaration on the self-assessment of language knowledge (pdf, 257,06 KB)
– în limba germană: Descarcă: Erklärung zum Antrag – Selbsteinschätzung der Sprachkenntnisse (pdf, 188,89 KB)

Teste de limbă onSET

Pentru admiterea la universitate în Germania, aveți nevoie de un certificat de limbă recunoscut. Atestatul de limbă trebuie să ofere informații despre nivelul de limbă din momentul depunerii dosarului de admitere!

În cazul în care, la momentul aplicării pentru bursa DAAD, nu dețineți încă un atestat de limbă recunoscut, puteți atașa dosarului de candidatură un certificat de limbă onSET. Acest certificat este provizoriu și valabil doar în cadrul procesului de aplicare la bursele DAAD.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați lectorul DAAD din regiunea dvs. Datele de contact ale lectorilor le găsiți aici: Lectorate și Asistențe de Limbă DAAD

Informații suplimentare referitoare la acceptul de îndrumare/ invitația cadrului didactic din Germania

Candidații la o bursă de cercetare pentru doctoranzi și tineri cercetători (de scurtă durată, de un an, doctorat cu dublă coordonare/ cotutelă), un stagiu de cercetare pentru cadre didactice respectiv la o bursă de reinvitare a foștilor bursieri, au nevoie de un accept de îndrumare/ invitație din partea unui cadru didactic universitar din Germania (vezi “Documentele care trebuie încărcate în portal”)

Câteva sugestii în acest sens găsiți în Informații suplimentare referitoare la acceptul de îndrumare/invitația cadrului didactic din Germania (pdf, 249,24 KB)

Sugestii pentru redactarea unei scrisoari de intenție sau a unui proiect de cercetare

La dosarul de candidatură pentru o bursă DAAD este de regulă necesară și o scrisoare de intenție sau un proiect de cercetare. Pagina www.daad.de vă oferă  câteva sfaturi despre redactarea acestora:

FAQ referitoare la bursele DAAD

Întrebări și răspunsuri legate de programele de burse își găsesc răspunsul în indicațiile date de www.daad.de mai jos: