Content

Experiența minunată oferită de DAAD prin ”Ro-Ger Chemical Bonding” - 2019

În perioada 10-19.10.2019, împreună cu colega mea Lect. Dr. Mihaela Matache am însoțit un grup de 15 studenți ai Facultății de Chimie din cadrul Universității din București, într-o vizită de studii în Germania, finanțată de DAAD prin proiectul ”Ro-Ger Chemical Bonding”. Acum, după ce s-au sedimentat bine toate trăirile și impresiile acestei experiențe unice vreau să le împărtășesc cu voi, dragi cititori.

Pentru mine această experiență a fost o cărămidă importantă care a ajutat la evoluția mea.

Nicoleta Sandu
Zwei Studierende sitzen an einem Laptop.

© Conf. Dr. Iulia David

Pe parcursul celor 10 zile petrecute în Bavaria, studenții români au participat la cursuri și seminarii, s-au întâlnit cu cadre didactice și studenți de la Universitatea Ludwig Maximillian din München (Ludwig-Maximilians-Universität), Universitatea Tehnică din München (Technische Universität München) și Universitatea de Științe Aplicate din Augsburg (Hochschule Augsburg), s-au întâlnit cu reprezentanți ai Birourilor de Relații Internaționale și Alumni & Career din cadrul TUM. O experiență interesantă a fost workshopul ”Digitalizarea în chimie” organizat de TUM lab în cadrul ”Deutsches Museum” din München.

A fost pentru prima data când am mers într-o altă țară și am avut ocazia să observ un alt stil de viață și o altă mentalitate, total diferite de cele cu care suntem noi obișnuiți.

Diana Popa

Cei 15 studenți ai Facultății de Chimie s-au întors acasă cu impresii de neuitat despre oamenii și frumoasa regiune a Bavariei, despre sistemul german de învățământ universitar, despre cultura și civilizația germană. În continuare, vă prezint o selectie din impresiile studenților.

Danke DAAD!

DAAD Alumna, Conf. Dr. Iulia David, Facultatea de Chimie, Universitatea din București

Dacă experiența didactică a fost foarte frumoasă, vizitarea Germaniei și însușirea cunoștințelor legate de istoria ei au fost excepționale. Oamenii ne-au făcut să ne simțim bineveniți, bucătăria extraordinară, iar experiența de repetat.

Daniel Preda

Unul din lucrurile care m-a impresionat pe parcursul acestei vizite de studiu a constat în ospitalitatea cu care ne-au primit atât cadrelor didactice cât și studenții.

Cristina Ionete
Eine Gruppe von Studierenden posiert für ein Gruppenfoto.

© Conf. Dr. Iulia David

Faptul că am putut intra în contact cu alte universități, că am văzut alt mod de educație, este o oportunitate pe care multă lume nu o poate experimenta și sunt sigură ce ne va ajuta in carierele noastre. Totul a fost suuuuper, o experiență pe care nu o voi uita.

Adriana Anghel

Excursia din Germania a reprezentat pentru mine o oportunitate de a vedea cum își desfășoară activitatea studenții și profesorii într-o universitate din străinătate și de a afla mai multe despre diferitele domenii de cercetare ale acestora.

Andreea Pîrvu

Tehnologie, oportunități, devotament, buna organizare, amintiri, amuzament, profesionalism.

Petre Mitroi

Experiența din tărâmurile Bavariei a fost pentru mine poate singura șansă de a descoperi o mică lume a științei, minunată în toate aspectele. A fost despre cunoaștere și înțelepciune, despre cultură și imaginație, despre colegi și prietenie, dar nu în ultimul rând despre laboratoare impecabile, chimiști frumoși care lucrează cu pasiune, dar mai ales devotament într-un domeniu tare greu. Să găsești speranță în știință este uneori unul dintre cele mai frumoase sentimente. Mulțumesc DAAD, dar și doamnelor profesoare Iulia David și Mihaela Matache. Datorită dumneavoastră, câțiva studenți încă zâmbesc când aud întâmplător de Munchen.

Adela Dobre

Cele 10 zile petrecute in München in cadrul proiectului susținut de DAAD au fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Am descoperit tărâmuri noi, oameni minunați, am legat noi prietenii, și cel mai important, am avut oportunitatea de a experimenta ce înseamnă a fi student in Germania. Pentru acestea, le mulțumesc doamnelor profesoare Iulia David și Mihaela Matache, și nu în ultimul rând, mulțumesc DAAD!

Codruța Bădescu

A fost o oportunitate pentru noi să înțelegem în ce constă pregatirea studenților de acolo, dar și stilul lor de viață. Sunt sigură ca toți am avut câte ceva de învățat și am legat noi prietenii în urma acestei experiențe. Mulțumim DAAD pentru această șansă!

Laura Paladache

Oferte de programe de studiu ale universităților germane

Find Your Bachelor’s Program at TUM Campus Heilbronn

Students at TUM Campus Heilbronn receive a high-quality education at the renowned TUM University of Excellence and extensive support services for their studies.

Informații suplimentare

RheinMain University of Applied Sciences-From Here to Career

Explore practice-oriented programs at Hochschule RheinMain. Shape your future and launch your career in Germany’s economic hub.

Informații suplimentare

Transform tomorrow: Advance your tech skills for a sustainable world

Study in the center of Germany: Bachelor and master programs designed for real-world impact.

Informații suplimentare

Kick-start your future career in Financial Management at Coburg Univer...

If you are interested in management and finance our premium MBA program Financial Management could be just right for you! The program features an optional Dual Degree from UniSC Australia and a Bloomb...

Informații suplimentare

Start your Academic Career at the University of Würzburg!

A wide range of specialization options and individual design - studying at the Faculty of Business Management and Economics offers you many career prospects.

Informații suplimentare

International and English-taught master programs at Germany’s most bea...

Launch your career with a state-of the-art master’s degree from one of the world’s best young universities. https://www.uni-passau.de/en/study/

Informații suplimentare

Be part of the transition to the future shape of energy

Join our English-taught Bachelor of Science in Energy Systems Engineering and Management!

Informații suplimentare

Food Quality and Safety (M.Sc.)

Your master’s degree for a better world! Be a part of our international master’s programme at the Faculty of Life Sciences: Food, Nutrition and Health and apply now!

Informații suplimentare
1/8

Contact

Captură de ecran a hărții cu locația DAAD indicată