Opt pași spre un studiu în Germania

Studierende geht lächelnd durch die Stadt mit dem Berliner Dom im Hintergrund.
© GettyImages/Westend61

Germania este una dintre cele mai populare destinații pentru studenții străini. Candidații pentru un loc de studiu sau un stagiu de cercetare în Germania au pentru început destul de multe întrebări. Iată primii 8 pași importanți ce trebuie parcurși pentru a beneficia de un stagiu de studiu de succes în Germania.

Zwei Studierende sitzen vor einem Laptop im Foyer der Universität.

Găsirea universității potrivite

Cei care se decid să urmeze un program de studiu în Germania se confruntă în primul rând cu dificultatea alegerii. Există diferite tipuri de instituții de învățământ superior, majoritatea oferind programe de studiu de calitate.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba engleză)
Blick von oben auf zwei Studierende, die sich in der Bibliothek unterhalten.

Găsirea programului de studiu potrivit

Germania oferă o gamă extrem de bogată de programe de studii și titluri academice: licență, masterat, doctorat sau examen de stat. Aici găsiți o prezentare sinoptică a diferitelor oportunități.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba engleză)
Studierende sitzt lächelnd mit Schreibblock im Foyer der Universität.

Criterii de admitere

Oricine deține o diplomă de absolvire a liceului sau a facultății din străinătate poate, în principiu, să-și continue studiile în Germania. Cu toate acestea, recunoașterea diplomelor este supusă anumitor condiții.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba engleză)
Internationale Studierende sitzen über Studienmaterialien im Hörsaal.

Învățarea limbii germane

Limba germană merită învățată. Aici veți afla cât de bine trebuie să cunoașteți limba germană pentru a putea studia, dar și pentru a face față provocărilor de zi cu zi în Germania. De asemenea, veți afla și unde și cum vă puteți îmbunătăți cunoștințele de limba germană.

Zwei Studierende sitzen lächelnd draußen an einem Tisch im Café.

Finanțarea studiilor

Comparând la nivel european, Germania nu este o țară atât de scumpă. Cu toate acestea, absolvirea cu succes a unui program de studiu este condiționată de o anume siguranță financiară. Iată o privire de ansamblu a costurilor de trai.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba engleză)
Blick von oben auf Studierende, die am Laptop schreibt.

Candidatura pentru un loc de studiu

Oricine dorește să aplice pentru un loc de studiu în cadrul unei universități din Germania, trebuie să țină cont de anumite reguli.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba engleză)
Eine Hand hält einen Reisepass.

Solicitarea unei vize de studiu

Pentru studenții străini, șederea în Germania este condiționată, de regulă, de obținerea unei vize de studiu. Această reglementare se aplică în funcție de țara de origine și durata șederii pe teritoriul german.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba engleză)
Zwei Studierende stehen im Hof eines Studierendenwohnheims.

Găsirea unui loc de cazare

Spre deosebire de alte țări, studenții înscriși în programe de studii la universitățile germane nu primesc automat și un loc de cazare. Prin urmare, este foarte important să începeți din timp demersurile pentru căutarea unui loc de cazare.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba engleză)
Zwei Studierende sitzen beim Beratungsgespräch mit einer Hochschulmitarbeiterin.

Consiliere și sprijin

Fie că este vorba de găsirea universității potrivite, a programului de studiu sau a unei burse: colegii noștri sunt bucuroși să vă consilieze pentru toate întrebările referitoare la studiul în Germania.

Informații suplimentare pe daad.de (în limba engleză)

Oferte de programe de studiu ale universităților germane

Study in Berlin - MBA & International Master’s Programmes

Our internationally recognized MBA & Master’s programmes will provide you with the knowledge and tools to conduct business in the global market.

Informații suplimentare

Boost your career with the International Master‘s in Project Managemen...

Boost your career. Acquire a German Master’s degree in Data Science & Project Management. Join us at HTW Berlin – On Campus or Online!

Informații suplimentare

Enhance your career opportunities with an MBA from Pforzheim Universit...

Advance your career with an MBA from Pforzheim University! We equip you with distinct advantages for the business of tomorrow at one of the best Business Schools in Germany.

Informații suplimentare

Get future-ready: Master’s in Water Management or Sustainable Textiles

You hold a Bachelor in Engineering? You are looking for an additional qualification with social, environmental and economic relevance? Get future-ready with our full-time Master’s programs in Sustaina...

Informații suplimentare

B.Sc. in Computer Science: Start studying in English language, switch ...

You are interested in new technologies, enjoy solving problems and working in interdisciplinary teams? If you also have basic German language skills, our Bachelor in Computer Science is the right choi...

Informații suplimentare
1/5

Contact